Welkom in ons restaurant
Maaltijd bestellen
TAKE-AWAY
Wilt u liever thuis genieten van onze maaltijden, dan kunt u in onze winkel terecht voor een verse smaakvolle take-away maaltijd die door onze leerlingen is bereid. Via onderstaande link kunt u het wekelijks wisselende aanbod bekijken en een maaltijd reserveren. Ook vindt u hier de openingstijden van de winkel.
Tijdens de schoolvakanties is het niet mogelijk om maaltijden te bestellen
Restaurant reserveren
RESTAURANT
De smaak van onze leerlingen
Welkom bij het eigen restaurant van de sc Delfland. Schuif aan voor een warme lunch, terwijl u meebouwt aan de toekomst van onze leerlingen. Want zij zijn het die u bedienen en uw gerechten bereiden in onze keuken.
Komt u een keer langs voor een 2- of 3-gangen lunch? Dat kan elke donderdag om 12.00 uur. Prijs: 10,00.
Een tafel reserveren doet u via restaurant@sc-delfland.nl
Graag tot ziens in ons restaurant!
Openingsdagen 2024 - 2025:
December: 12.
Januari: 9, 16 en 23.
Februari: 6, 13 en 20.
Maart: 6, 13 en 27
Het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie
In het profiel HBR maak je kennis met alle facetten van de branche. Je leert koken voor gasten, maaltijden serveren, brood en banket bakken en activiteiten organiseren voor diverse doelgroepen.
Hou je van goed eten? Vind je het fijn om gasten een fijne dag te bezorgen? Ben je een echte teamplayer, een aanpakker en creatief? Dan zit je bij HBR wel goed. Je leert iets wat je gelijk in praktijk kunt brengen en het resultaat kunt ervaren. Je haalt je vmbo-diploma en je kan je specialiseren zodat je in het MBO een passende opleiding kan volgen tot kok, diëtist, slager, gastheer of -vrouw, horecamanager, horecaondernemer, brood- of banketbakker, patissier, evenement-organisator, recreatiemedewerker, stewardess.
Kennis en vaardigheden
Bij HBR brengen we de theorie gelijk in de praktijk, je leert om goed in het bedrijfsleven te kunnen werken, door:
- Het bereiden en doorgeven van gerechten in de keuken.
- Een bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf en verzorging van de gasten
- Brood en banketproducten vervaardigen, decoreren en presenteren.
- Recreatiemogelijkheden voor gasten organiseren, regelen en begeleiden.
Profiel en keuzevakken
Alle bovenstaande werkzaamheden leer je in vier profielvakken. Deze profielvakken vormen een verplicht onderdeel in de kern van het HBR profiel.
Horeca (profielvakken koken en gastheerschap)
Je leert hoe je het gasten naar de zin maakt. Je specialiseert je in kennis over ingrediënten, voeding, dranken, serveertechnieken en het samenstellen van menu’s. Je wordt getraind in zelfstandig werken, initiatief nemen en sociale en commerciële vaardigheden. Een vliegende start voor een carrière in de horeca of foodindustrie.
Bakkerij
In de bakkerij leer je het perfecte brood, de smakelijkste taart of chocolade producten te maken. Je traint je creativiteit en precisie. Je leert over producten, productietechnieken, sierwerk, apparatuur, veiligheid en hygiëne. Na deze opleiding kun je aan de slag in traditionele brood- en banketbakkerijen, in brood-speciaalzaken, bij patisserieën of traiteurs.
Recreatie
Mensen vermaken is jouw eerste natuur. Een uitje regelen doe je met je ogen dicht. Je bent een flexibele doener met goede ideeën die het ook prima vindt om te werken als iedereen vakantie viert. Je leert hoe je evenementen organiseert, een goede gastheer te zijn, samen te werken en mensen te entertainen.
Naast de profielvakken volg je ook nog vier keuzevakken. Met deze keuzevakken kun je je kennis verder specialiseren of juist je kennis verbreden.
De keuzevakken die nu worden aangeboden zijn:
- Keukenspecialisatie
- Evenementen
- Patisserie
- De bijzondere keuken
Maar je kan ook kiezen uit meerdere keuzevakken uit andere profielen.
Het restaurant
Leren door te doen is het motto op sc Delfland, dat nemen we bij HBR heel letterlijk. Op de afdeling HBR hebben we naast een keuken en een bakkerij ook een restaurant. Hierdoor leer je koken en serveren in een realistische omgeving voor echte gasten. Je leert reserveringen aannemen, gasten ontvangen, anticiperen op het wensen van de gasten, koken voor gasten, rekening houden met dieet of allergiewensen, afrekenen en niet te vergeten opruimen en schoonmaken.
Ook gaan we op bezoek bij bedrijven in de horeca en recreatie, onder andere de Markthal in Rotterdam en Schiphol. Twee bedrijven die alle facetten van Horeca, Bakkerij en Recreatie in zich hebben en een goed beeld geven hoe breed HBR is.
Al deze praktische kennis wil je natuurlijk graag toepassen in de beroepspraktijk, daarom ga je naast de lessen in het restaurant ook nog op stage.
Vakken
Als je kiest voor HBR, krijg je les in de volgende vakken:
- Beroepsgerichte profielvakken en keuzevakken
- Nederlands
- Engels
- Wiskunde
- Economie
- Lichamelijke opvoeding
- Cultuur en Kunstzinnige Vorming (ljr3)
- Digitale vormgeving (ljr3)
- Maatschappijleer (ljr3)