Nieuws

 


Mercedes Benz - Road Sense

Mercedes Benz - Road Sense
15 Jun 2015

Veiliger in het verkeer door Road Sense van Mercedes Benz

‘Het was toch een gek gezicht. Een dertien- of veertienjarige leerling van sc Delfland achter het stuur van een mooie Mercedes. Hoe kan dat het verkeer nou veiliger maken?’

Road Sense is een verkeerveiligheidsproject van Mercedes Benz, waarbij vooral de rol van passagiers bij die veiligheid een grote rol speelt. Steeds benadrukken de (echte) rijinstructeurs hoe belangrijk die is. “Bij wie stap je in? Kijk je mee? Loop je om de auto om te kijken of er geen kind achter of voor ligt, dat verstoppertje speelt?”

Gedurende het programma moeten de leerlingen er achter komen wat gevolgen kunnen zijn van het niet-dragen van de gordel achterin. Zo leerde een meisje dat haar gewicht van 53 kilo vermeerdert tot bijna 4300 kilo wanneer er bij 120 kilometer per uur hard geremd wordt. Gordel vast dus, ook achterin!

Ook was het leuk om met een fop bril zogenaamd dronken over een lijn te lopen. Zelfs juf Ruis moest het proberen.

De dodehoek van een auto werd ook op een eenvoudige manier gedemonstreerd. Eén instructeur leidt af en de andere gaat voor de stilstaande auto liggen. Jamiro kon hem niet vinden!

Toppunt van vermaak was natuurlijk het echte rijden in de superluxe auto. Op een afgesloten parkeerterrein, onder het oog van verbaasde agenten, reden de leerlingen met brede grijnzen rond. Remproeven lieten balletjes door de auto heen schieten (Wat zou er gebeuren als dat een mobieltje was?) en slalommen bleek niet zo gemakkelijk te zijn. Bij een kunstmatig poortje werden de passagiers weer belangrijk. “Kan de auto hier tussendoor?” (Nee!)

Glunderend stapten de leerlingen achter het stuur vandaan om daarna als passagier plaats te nemen, bij een medeleerling en soms zelfs geblinddoekt. “Hoe veilig voel je je?”

Veiligheid bleef het kernwoord. Dit lesje op deze dag blijft ze zeker bij!

Simon Knot 

 
De foto's van mijheer Beets vind je op onze facebookpagina.

 

 

 

p>

 

 

 

 

 

p>

 

 

 

 

 

p>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's van mijnheer Beets vind je op onze Facebook pagina