Nieuws

 


Dag van de Zorg

Dag van de Zorg
19 Jun 2014

Ambulancedienst

Tijdens de Dag voor de Zorg werden er veel verschillende workshops gegeven. Een daar van was de Ambulance -dienst. Stressbestendigheid, communiceren en het fijn vinden om met mensen om te gaan, zijn de belangrijkste eisen voor dit beroep. Je hebt tenminste mavo/vmbo diploma nodig. Een van de ambulancemedewerkers heeft eerst een politieopleiding gevolgd, de andere medewerker een opleiding tot Verpleegkundige. En natuurlijk heb je een rijbewijs nodig!

 

Middin - Zinderin Dagactiviteiten voor mensen met een beperking.

De stichting Middin kent 5 nivo's die je via verschillende opleidingen kunt bereiken. Hiermee kun je werken op een activiteitencentrum of in een winkel zoals Zinderin aan de Choorstraat in Delft. Ook hier heb je een mbo opleiding nodig. MBO- SPW leidt bijvoorbeeld op tot nivo 1 en 2 voor Helpende. De stichting kent intern nog drie andere nivo's, zoals nivo 3: assistent- begeleider, en bij nivo 4 wordt je ontwikkelaar van de portfolio's voor de client (hier staat in wat de client kan, bijv. werken op een naaimachine). Voor nivo 5 heb je een HBO opleiding nodig; je kunt dan een locatie aansturen en je bent dan veel minder met de client bezig

De Zorgdag werd besloten met een heuse theatervoorstelling gespeeld door cliënten van Ipse de Bruggen, genaamd "'t Middelpunt".

Met een daverend applaus nam de groep de complimenten van de leerlingen van sc Delfland in ontvangst!