Nieuws

 


Erasmus project in Delft

Erasmus project in Delft
21 Oct 2019

Zondag 6 oktober

Op zondag zijn alle gastlanden aangekomen op het station van Delft waar zij opgevangen werden door onze gastouders.

 

Maandag de eerste werkdag.

Alle leerlingen kwamen om 8.30 uur op school waar zij starten met sport in onze mooie sporthal.

De buitenlandse collega’s waren opgevangen door onze directeur, die hen rondleidde in onze school.

Na het sporten gingen de leerlingen van elk land een presentatie houden over zichzelf, de school, de stad en het land waar ze vandaan kwamen.

In de middag gingen we met zijn allen naar het Vredespaleis waar wij een rondleiding kregen en informatie over waarom en wanneer het Internationaal gerechtshof in den Haag is gekomen. 

We moesten de groep in twee groepen splitsen. De een ging naar het Vredespaleis de andere groep ging wandelen door een stuk van den Haag en zagen daar het paleis Noordeinde, de Gevangenpoort en het Binnenhof.

 

 

Dinsdag

De dag werd geopend met presentaties over de mensenrechten regels 6-15 en de manier waarin elke school met deze regels heeft gewerkt.

Na een kleine pauze gingen we met de bus naar de Gevangenpoort waar we een rondleiding kregen in het museum. En informatie hoe de mensenrechten waren in de vroegere eeuwen. En het grote verschil tussen de arme en rijke gevangenen 

In de middag gingen onze leerlingen met hun gasten voor een puzzeltocht door het centrum van Delft

 

Woensdag

Gestart werd met  “Creative writing”. Elke leerling moest een gedicht maken in het Engels met woorden die uit een Engelse krant werden geknipt. 

Na de pauze ging de helft van de leerlingen sporten en de andere helft ging de lunch voorbereiden voor alle Erasmus leerlingen en docenten.

Waarna iedereen een heerlijk lunch kreeg van onze school.

 

In de middag kregen we een workshop van Stedenband Esteli over de mensenrechten.

Dit in de vorm van een spel waar leerlingen moesten discusieren over alle dingen die voorkomen op een tot dan toe onbewoond eiland. Vragen zoals waar gaan alle mensen wonen? Maken we een stad of verschillende steden?  Hebben we een leider nodig en zo ja zal dat een man zijn of een vrouw? Waar plaatsen we die steden? Hoe verdelen we het eten? Wat doen we als 1 iemand veel vissen vangt? Mag hij of zij die zelf houden of moeten we die verdelen? Enz.

 

Donderdag

We beginnen de dag met het schilderen van tegeltjes. Natuurlijk kregen de leerlingen via een video demonstratie te zien hoe zij te werk moesten gaan. Eerst werd de tekening gemaakt op een blaadje. Daarna moesten ze deze tekening met carbon papier op de tegel zien te krijgen.  En dan met stiften in de Delfts blauwe kleur op de tegel natrekken.  Het resultaat was zeer mooi.

 

Na de pauze gingen de leerlingen Evaluatie formulieren digitaal invullen. Hoe zij de week hebben ervaren.

Daarna kreeg ieder land voor de docenten als ook voor de leerlingen een deelnemers certificaat en een prachtige beker met het logo van het project een afbeelding van onze school en de namen van de deelnemende landen.

De donderdag werd afgesloten voor de leerlingen met twee uur Bowlen terwijl de docenten een rondleiding kregen in Rotterdam.

Vrijdag

Griekenland en IJsland gingen naar huis.

Bulgarije en Zweden gingen met onze Erasmus leerlingen een dag naar Walibi waar toevallig het ook nog eens Haloween Fright Nights was. Dus een heel leuk eind van de week. 

 

Zaterdag

Zaterdag gingen de laatste landen naar huis en ging iedere leerling weer rustig naar zijn of haar huis

Een fantastische week voor een ieder die heeft deelgenomen.

Onze school heeft deze week zijn beste kant laten zien.