Nieuws

 


Erasmus+ Bezoek Griekenland

Erasmus+   Bezoek Griekenland
17 Mar 2019

Erasmus+

 

 

17 maart 2019

Zondagmiddag om 12.30 uur begon onze avontuur naar Griekenland. Op het station werd er innig afscheid genomen van familieleden, vrienden en huisdieren.

Na een lange dag reizen arriveerden we op de verzamelplaats. De gastgezinnen en de Griekse docenten waren dol enthousiast om ons te zien. Na een spannende eerste avond bij een vreemd gezin, verzamelden we om 08.30 uur op school.

 

Mooi om de verschillen te zien. Alle studenten en docenten verzamelden zich in een lokaal. We werden daar welkom geheten door verschillende belangrijke mensen, waaronder de burgemeester. Na een korte welkom gingen we een groepsfoto maken en dansten we de Sirtaki. Vervolgens gingen de leerlingen teambuilding spelletjes spelen. Alles verloopt heel gemoedelijk. Tussen alle activiteiten door, is er ook gewoon les. We hebben veel bekijks van alle overige leerlingen.

Na wat vitamine D hielden de leerlingen een presentatie. Vol trots keken we naar onze toppers!

 

 

Erasmus+

Maandag 18 maart vervolg…

 

Na de presentaties hebben we een uitgebreide lunch gekregen. Er kwam van alles op tafel: vlees, groenten, aardappels, gehaktballetjes, salades en nog veel meer.

 

Na de lunch wandelden we naar een stadion. Dit was een stadion waar de paralympische spelen georganiseerd werden. Een prachtige stadion. Een aantal leerlingen renden als echt olympiërs het stadion rond!

 

Hierna sloten we de dag af en gingen de leerlingen naar hun gastgezinnen.

 

Dinsdag 19 maart

De dag begon om 08.30 uur op school. De leerlingen verzamelden op school om vervolgens met de bus naar het parlement te gaan. We kregen een rondleiding door het gebouw en mochten plaatsnemen waar de parlementsleden ook zaten. Na een stukje geschiedenis werden we uitgenodigd om plaats te nemen op de tribune. We mochten een vergadering bijwonen. Heel bijzonder om een zitting van de regering bij te wonen!

Meneer van Diggele krijg een zetel…

 

We vervolgden onze “ educatieve schoolreis” te voet richting de Akropolis. Na een behoorlijke wandeling van zeker 30 minuten arriveerden we bij de Tafelberg. Als warming up bezochten we eerst het museum, om vervolgens met een gids de Akropolis te bezichtigen. Het was een behoorlijke klim, maar onze toppers hebben het geweldig gedaan! Het was een geweldige uitzicht over Athene. De verhalen van onze gids waren prachtig, als of we in de les van meneer Knot of meneer Terlouw zaten!

 

We sloten de dag af met wat rond snuffelen in de verschillende winkels. De leerlingen werden weer naar de school gebracht en gingen naar hun gastgezinnen!

Erasmus+

Dag 3 woensdag 20 maart

20 maart onze derde dag, maar nog veel belangrijker de verjaardag van de oudste zoon van meneer van Diggele. Na een busrit van ruim 1,5 uur kwamen we aan bij een oude mijn. We kregen een presentatie te zien. Na de presentatie gingen we naar een oude theater en naar een oude bron.

We vervolgden onze reis naar de tempel van Poseidon. Een prachtig uitzicht.

We kregen een geweldige lunch en na de lunch bezochten we een klein strandje. De leerlingen konden hier lekker rennen, springen en spelen. Uitgeput stapten we de bus in om weer naar huis te gaan. Morgen alweer onze laatste dag… Dag 4 Donderdag 21 maart Onze laatste officiële dag. We gingen in de ochtend met de bus naar een sportcentrum voor paralympiërs. Daar kregen we een presentatie van Yiannis Kostakis. Hij is een gouden medaille winnaar op de 150 meter zwemmen! Hij vertelde zijn verhaal en liet indrukwekkende filmpjes zien van zijn wedstrijden. Hij vertelde hoe hard hij er voor moest werken, maar ondanks dat hij in een rolstoel zit bleef hij hard trainen. Hij vertelde de leerlingen dat alles mogelijk is, als je er maar in gelooft.

Na deze ontroerende presentatie kwam de hoofdtrainer van het blinde voetbalteam. Hij gaf een interactieve presentatie, de leerlingen werden er echt goed bij betrokken. Na zijn presentatie gingen we naar buiten om zelf te ervaren hoe het is om blind te voetballen. Dit was hilarisch!!! Meneer van Diggele stal de show door geblinddoekt te gaan keepen. Hij had mooie reddingen.

We reden weer naar school en de leerlingen sloten het daar gezamenlijk af. Iedereen ging naar huis om zich klaar te maken voor de feestavond. On 19 uur werden we allemaal verwacht in een zaaltje. De leerkrachten, leerlingen en ouders hebben hun best gedaan om ons goed te vermaken. Er was genoeg te eten en te drinken. Na verschillende traditionele dansen was het tijd voor feest! Het was een geslaagde avond, waarbij Meike en Gabi ook nog gingen zingen voor iedereen. Het was een topavond!!

Griekenland heeft ons geweldig opgevangen. Efcharisto poli!