Nieuws

 


Clafoutis of wel een omgekeerd frans taartje

Clafoutis of wel een omgekeerd frans taartje
09 Mar 2018

Clafoutis – een “omgekeerd”  Frans taartje.

Deze week hebben de jongens uit 3 SDV twee kleine taartjes gebakken. Zelf thuis eens uitproberen? Lees verder voor het recept!

 

Recept Clafoutis met appel

Verwarm  de oven voor op 175 graden, schil een appel en snijd deze in vieren.

Druppel wat citroensap over de appel tegen het verkleuren en bestrooi de appel met een mengsel van suiker en kaneel.

Klop met een garde in een grote kom 3 eieren met 75 gram suiker en 2 theelepels vanillesuiker mooi romig. Voeg hier aan toe 3 eetlepels bloem en 50 ml. melk. Roer dit rustig om.

Vet een kleine taartvorm in (of ovenschaal) en leg de appelstukken met de bolle kant naar boven op de bodem.

Schenk het beslag over de appels en zet de taart 45 minuten in de oven.

Variëren? Probeer eens kersen of halve perziken.