Nieuws

 


Rolerisuit 2

Rolerisuit 2
26 Oct 2017

Leerlingen van sc Delfland bezorgen de bewoners van zorgcentrum St Franciscus uit Gilze een onvergetelijke dag.
Met 2 bussen van Stichting Rolerisuit vertrokken de bewoners en hun vrijwilligers vanaf Zorgcentrum St Franciscus in Gilze richting Zuid-Holland naar de plaats van het blauwe aardewerk: Delft.
Op sc Delfland werden zij rond 11.30 uur hartelijk ontvangen bij de ingang van de school.
In het restaurant had een groep leerlingen de tafels al keurig opgemaakt en de bewoners konden genieten na de lange busreis uit Noord Brabant van een heerlijk kopje koffie met eigen gebakken koekjes. In de keuken waren andere leerling van de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie o.l.v. de leraren S Priem en A Aarts druk bezig met de voorbereidingen voor het diner.
Mijnheer de Vries, directeur van sc Delfland heette alle bewoners en vrijwilligers welkom op deze nieuwe vmbo school: “Het doel van onze school is om de leerlingen een vak mee te geven voor hun toekomst. Vandaag zult u ook mogen ervaren dat u levend lesmateriaal bent. Ik wens u allen een hele fijne dag in Delft”.
Hierna kon iedereen genieten van het heerlijke 3 gangen diner dat door de leerlingen was bereid en uitgeserveerd.
Na een dankwoordje door de directeur van St Franciscus Hr S Kanters voor de hartelijke ontvangst en het heerlijke diner op sc Delfland werden de bewoners in 3 groepen verdeeld en onder leiding van de leerlingen van HBR rondgeleid in de stad Delft. Alle bijzondere gebouwen werden aangewezen met de nodige info erbij. Naast de leerlingen van de sector HBR werden ook de leerlingen van de sector zorg en welzijn ingezet. Zij konden onder begeleiding van onze vrijwilligers de bewoners in een rolstoel door de binnenstad begeleiden.
Dat was toch zwaarder als de leerlingen hadden verwacht, en menige leerling zal de dag erop de spieren in hun armen en handen wel hebben gevoeld!!
Na de rondleiding door de stad werd de dag op school afgesloten met nog een drankje en een eigen gemaakt stukje gebak en voordat het weer tijd was om in de bussen te stappen werden de bewoners nog verrast met een souvenirtje in de vorm van Delftsblauwe klompjes aangeboden door de leerlingen van de sector economie.
Na een klein stukje file kwamen we rond 18.00 uur weer aan in zorgcentrum St Franciscus in Gilze.
Dankjewel Sc Delfland, bewoners, vrijwilligers en collega’s van zorgcentrum St Franciscus voor deze bijzondere dag waarbij jong en oud hebben genoten van een in alle opzichten geslaagde zonnige dag!

Namens zorgcentrum st Franciscus,
Myriam Aarts, (activiteitenbegeleidster)