Nieuws

 


sc Delfland bezoekt Bilbao (Spanje)

sc Delfland bezoekt Bilbao (Spanje)
15 May 2017

In het kader van het Erasmus+ project zijn zes leerlingen en twee docenten op bezoek bij een collega school in Bilbao (Spanje). Tijdens het bezoek slapen de leerlingen bij gastgezinnen en vertegenwoordigen zij onze school, Delft en Nederland. 

 

 

Begin van de reis: Lekker vroeg op stap. Om 06.09uur de trein naar Schiphol. Op Schiphol binnen 30 minuten door de douane. Dan wachten op het vliegtuig.

 

 

Wachten ..... Wachten ..... Wachten

 

Om 12:14 uur veilig geland op Spaanse bodem.

 

Techniek lokaal in het Spaans

 

Vandaag stond voor bijna iedereen de wekker op 6.30 uur. Na een stevig ontbijt werd de reis aangevangen naar de school in Laudio.

We werden verwelkomd met een traditionele Baskische volksdans en daarna begon het echte werk: de introductie en presentatie van de verschillende deelnemende landen. Shari en Lisanne hebben Nederland goed op de kaart gezet. De topografie, geschiedenis en typisch Hollandse gebruiken werden in rap Engels overgebracht. Onze leerlingen zijn verreweg de jongste deelnemers, dus jullie snappen: wij zijn apetrots!

Na de presentaties volgde een korte rondleiding door school en moest er weer gewerkt worden. In groepen werd een opdracht over eetstoornissen gemaakt. Daarna was het tijd voor de lunch en 's middags werd er geoefend voor het 'Erasmus lied'.

Dat ging prima (twelve points for the Netherlands)

 

 

 

 

Vandaag: Tour en Guggenheim museum in Bilbao

 

Vandaag Donderdag zijn we weer vroeg op school en gaven Ester, Faith en Angio een presentatie over onze schooltuin, die wij hebben bij de ouders van de heer Beets.

 

Verder gaan we de schooltuin van Bilbao bekijken en gaan we naar de lokale markt om daar te zien welke vruchten ze daar verkopen.

 

Na de lunch gaan we naar verschillende supermarkten om daar te gaan uitzoeken via de codes welke producten uit welke landen komen.

Dan tot slot van de dag gaan we met de gehele groep nnaar een ecologische boerderij om te zien hoe alles daar groeit en bloeit.

We zullen daar met leerlingen ook zelf met  de verschillende vruchten een eigen jam gaan maken.