Nieuws

 


De Wegwijzer

De Wegwijzer
09 Nov 2016

De Wegwijzer.

Op 27 oktober hadden we onze eigen opleidingenmarkt weer in de school. De “Wegwijzer” werd zoals gewoonlijk weer druk bezocht door onze leerlingen. De twintig Mbo’s en/of vakopleidingen hadden het dus druk met hun voorlichtingen.

Voor de tweedeklassers was het een tussendoortje. Zij kregen eerst een voorlichting van hun mogelijke profiel voor het volgende jaar, daarna bezochten ze de aula met alle stands. Ten leste bezochten ze profielvoorlichting twee, om zodoende een zo ruim mogelijke blik te krijgen op wat kan in klas 3.

De derdeklassers snuffelden wat meer vrijblijvend rond. Ze scoorden hier en daar een folder of een pen, maar weten nu al dat ze volgend jaar écht moeten gaan kiezen voor een vervolgopleiding. De leerlingen van de vierde klas moesten aan de bak. Na dit jaar gaan ze naar een MBO, dus nu konden ze zich goed laten informeren. In mei namelijk kan je beter maar al ingeschreven staan, bij bijvoorbeeld het Mondriaan College, bij het Scheepvaart en Transportcollege, bij een kappersopleiding of bij  Lentiz.

Keus genoeg. En dat is nu juist zo moeilijk! 

 

klik hier voor fotoalbum

foto's zijn gemaakt door Joop Wollendorf.