Nieuws

 


Delft laat je zien!

Delft laat je zien!
12 Oct 2016

‘Delft laat je zien’

Vorig schooljaar hebben vier leerlingen van ons, Giovanni, Angel, Leyla en Nikita, meegedaan aan een wedstrijd met de opdracht: Bedenk een symbool/creatie/iets groots voor langs de snelweg waarmee je aandacht trekt voor de stad Delft. De wedstrijd was uitgeschreven door het SOB-Samenwerking Onderwijs-Bedrijfsleven en het Ondernemingsfonds Delft. Als er geweldig idee bij zou zitten, wordt het ook uitgevoerd.

De leerlingen gingen 4 middagen naar de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU, werden daar begeleid door studenten en konden gebruik maken van de aldaar aanwezige faciliteiten. De meiden hadden een stellage voor de verdiepingswal aan de A4 bedacht waarop de Oostpoort, het ‘Blauwe Hart’ en de Oude Kerk te zien waren. De jongens maakten een prototype van een tandwiel met een bord waar op de ene kant Delfts Blauwe versiering en op de andere, oranje, kant een portret van Willem van Oranje. Hierboven stond een bord met de tekst “Delft, rijd er niet voorbij” Deze stellage kan ronddraaien.

Op woensdag 12 oktober mochten de leerlingen hun prototype presenteren en toelichten aan  ondernemers van Delft en vertegenwoordigers uit het onderwijs. Na de presentatie, die natuurlijk eng was, maar heel goed werd uitgevoerd, werden de prijzen uitgereikt: Nikita en Leyla een aanmoedigingsprijs en Angel en Giovanni de tweede prijs.

Ze waren blij verrast en wij zijn natuurlijk supertrots op onze leerlingen!