Nieuws

 


Bouwdoeken - de voorbereiding

Bouwdoeken - de voorbereiding
29 Mar 2016

Bouwdoeken???....Wat? Hoe? Wanneer? Waar?...

Acht grote bouwdoeken gaan de bouwplek van onze nieuwe school opvrolijken! Op 31 maart gaan stoere bouwers, de architecten Jimmy van der Aa en Myrthe Maas, onze leerlingen Jessica, Romy en Alex en mevr. Lutgerhorst  de bedrukte bouwdoeken opspannen.

We willen met de doeken laten zien dat de school er is voor de leerlingen en ook voor de buurt. Wat voor bijzonders is er dan voor de buurt?..... Dat kunnen jullie zien op de borden.

Eerst is er hard gewerkt achter de schermen.

Helaas mag alleen een klein groepje de bouwplaats op met de bouwers. Superspannend want we krijgen ook nog een rondleiding, met helm op natuurlijk !

Hoe kwam alles tot stand?

Leerlingen  maakten prachtige kunstwerken. Met 'n map vol linoafdrukken, tekeningen en schilderijen gingen we op bezoek bij Jitske Zitman van de spoorzone werkplaats

 

In het prachtige oude spoorgebouw kregen we een rondleiding …. Heel spannend.

 

We konden vanaf het balkon onze nieuwe school zien!   

 

Natuurlijk werden er selfies gemaakt. Alex vond het gebouw zo cool dat hij alvast een plek voor zijn toekomstige kantoor uitzocht.

 

De week erna weer vergaderen, nu bij het architecten bureau DP6. DP6 is het architectenbureau dat onze nieuwe mooie school heeft ontworpen. We zijn onder de indruk van het kantoor, de interessante maquettes en het gastvrije onthaal.

 

Alex en Jasper van Zwol (bestuurslid WeSD) vragen zich af wat wat nou de  werkelijke afstand is.

 

Jimmy van der Aa en Alex zijn in gesprek.

 

Super serieus allemaal. Vergaderen met de architecten. Met al het inspiratiemateriaal op tafel ontstaat uiteindelijk het concept.   

 

Iedereen komt met goede tips en Myrthe schrijft alles op.

 

Myrthe gaat alle tekeningen scannen en Jimmy gaat alle informatie digitaal omtoveren tot een geheel.

 

Groetjes, Romy, Jessica, Alex en Nikkie