Nieuws

 


leerlingen PIE in de prijzen

leerlingen PIE in de prijzen
24 Sep 2015

4PIE leerlingen van sc-Delfland vallen in de prijzen.

Voor het ontwerpen van een Moodboard (visualisatie van een concept) hebben Hamza, Justin, Melvin, Dion en Mohammed en creatief plan ontworpen en deze gepresenteerd. Ze hebben hiermee de 1e prijs gewonnen (elke een € 10 waardebon).

Samen met nog vijf vmbo-scholen werken de 4PIE leerlingen van sc-Delfland mee aan het project “Zorgcontainer”.

Doel is om een plek te creëren voor het opvangen van mensen die behoefte hebben aan onderdak en zorg. In 20 woensdagmiddagen, moet een zeecontainer worden omgebouwd tot een zorgcontainer die waar ook ter wereld snel kan worden ingezet. Denk aan opvang na een natuurramp, oorlogsgeweld en opvang van vluchtelingen.

Het bedrijfsleven, rocMondraan en de vmbo scholen werken hierbij nauw samen. Een installateur uit het bedrijfsleven heeft een opdracht gekregen voor het ontwerpen en produceren van een selfsupporting zorgcontainer. De installateur heeft hiervoor de hulp ingeroepen van de vmbo scholen. Acht groepjes zijn aan de slag gegaan om te bedenken welke voorzieningen  minimaal in de selfsupporting zorgcontainer aanwezig moeten zijn.  Het concept van de prijswinnaars zal de komende weken verder worden uitgewerkt.